Echipamente pentru Agricultură şi grădinărit

 Accesoriile pentru vita de vie, în colaborare cu o companie lider în domeniul de instrumente pentru agricultura, este capabila de a oferi  articole vaste pentru orice tip de utilizator, datorită usurintei de utilizare a produselor sale.

Experienta  vasta in domeniul echipamentelor, le permite sa creeze întotdeauna produse noi de mare impact în lumea profesionala.

Supra-altoirea manula 3Teste un cleste capabil sa faca 3 tipuri de altoire: altoire de etansare, Omega ambreiaj si ambreiaj Gemma. Cu o singura altoire putem realiza toate cele trei modele de tăiere, deoarece are lame interschimbabile, pur și simplu, prin desfacerea celor două șuruburi care sunt situate pe cap poate fi montat la lama dorita. Tipurile de cuplare sunt trei, în scopul de a îndeplini cerințele variate ale plantelor care raspund diferit atunci când sunt tăiate, astfel acesta să poată funcționa pe pomi fructiferi, viță de vie, kiwi, flori, etc ... De exemplu, pe pomii  fructiferi  se executa taieturi centralizate, deoarece aceste plante au seva putina și numai datorita formei date de  aceasta incizie seva poate merge mai repede și să permită grefei să se atașeze la planta-mamă (înrădăcinare).


Taierea de tip Omega in schimb este foarte indicata pentru durata de viata a fructului kiwi si pentru acele plante care o data cu taierea lor li se scurge multa limfa (se spune ca plang) si ca din acest motiv împinge grefa din portaltoi. Datorită acestei  forme de taiere se ajunge sa se atenueze acest neajuns, deoarece partea terminală e tăiata mai larg pentru a merge apoi să se adăpostească în gât, în acest fel se obține un fel de piesă dintr-un puzzle care, odată introdus lateral în portul altoire, nu va rula riscul de a fi împins seva abundenta.

Ultimul tip de altoire este ,altoirea mugurelui,numit si “scut”care elimina o  portiune laterala a plantei unde se afla mugurele,  si este indicat pe anumiti pomi frunctiferi si care se realizeaza in principal in lunile de vara.

Pentru a continua altoirea procedeul e simplu: se face o taietura asupra plantei mame, obtinand un mascul si o femela si se elimina masculul . Se prinde altoirea si se face o taietura ca si inainte insa de data asta din cele doua parti se arunca cea feminina. Nu ramane acum decat sa uniti acum masculul si femela, astfel  se obtine prin suprapunere bine a celor doua, scoarta/coaja.

Este important ca planta mama sa fie mereu de tip feminin deoarece e planta gazda si care nu mai este cea mai mica de la altoire si cea mai mare sau de aceeasi dimensiune. De fapt chiar daca altoiul e mai mic decat planta mama, e suficient sa se combine cele doua parti pe de o parte doar in modul ca scoarta de copac este aliniata in timp  ce partea de schimb ramane exact sub scoarta.

Ultima abilitatea e aceea de a alege un descendent de circa 12 cm si sa se verifice sa ramana de  cel putin 2/3 gemme.

Este important să ne amintim că, în ciuda faptului ca tăiatura este foarte precisă, grefa astfel obținuta este întotdeauna legata și terminata pentru că ceea ce am făcut este încă o rană deschisă pe planta care va fi vindecata. Pentru a face acest lucru, există o multitudine de produse de pe piața de ceara de albine  buna pentru vindecare, rafie și panglici pentru a lega. Datorita acestei cleme pot fi efectuate grefe chiar și pe plante mici sau ramuri tinere, cu mare precizie, nu este necesar să rupă planta întreagă, cu avantajul de a fi capabil sa salveze planta în cazul în care nu reușește grefă. Clema este foarte rezistenta, deoarece mijlocul  este  de oțel si corpul din nylon imbracat in sticla, singurul lucru care se va uza în timp este lama, fiind interschimbabila, poate fi achiziționata de la baza de cumpărare.

Altoirea complementara

 

 

 

 

Altoirea complementara  permite efectuarea de altoire a coroanei unei plante de până la 45mm în diametru. Se foloseste metoda combinată  de"altoire 3T.

Se foloseste aceleasi lame de taiere pentru cele care au grefe de crestere rapide si sigure.