Роден през 1973 г., завършил през 1992 г. Агротехника и агроном на свободна практика от 1997 г., от името на частни фирми, кооперации на винарски изби за защита на консорциума, планински общности и професор във Висшия институт за Земеделски Експерти.

Давиде Ферарезе се занимава с болестите по растенията и агрономически съвети за по-добро отглеждане на лозя, като обръща изключително внимание върху устойчивостта и глобалното качество на производството и върху околната среда. Той работи със задълбочен акцент върху териториалното развитие на местните лозя и лозарство по проекти за пенливи вина от бяло грозде.Той помaга в дейността на клонова селекция, направена от Консорциума Гави  и работи по учебни проекти свързани с Flavescence dorée' (FD), болест по лозята, които проекти са управлявани от различни организации, както в провинция Асти и Алесандрия, така и в тази в Кунео.

През последните години той е много внимателен към плодородието на почвата и физиологията на растенията, разработването на техники, които взимат под внимание разстоянията използвани при торенето на лозя и техниките за подобряването на резитбата, във Фриули-Венеция-Джулия, Венето, Тоскана и Сардиния. Работи върху връзка с територията, със стойността на земята за човека и за хората, които работят там и това, което те правят.

 

"Работата в света на земеделието е преди всичко начин на живот, въпреки че не е лесно, изисква се спазване на правилата на търговията и общото прилагане на главните принципи на всички нива. Агрономическа практика, има тенденция да се променя във времето, за да се стандартизира и за да стане по-достъпна въпреки, че характеристиките на мястото не се променят. В моята работа съм имал щастието да намеря необичайни и странни хора в териториите, които са гаранти на типичните елементи и автентичността на произвежданите вина. "

Фитопатология и агрономически съвети за по-добро отглеждане на лозя, с изключително внимание към устойчивостта и глобалното качество на производството върху околната среда. По-задълбочено внимание върху териториалното развитие на родното грозде (Джентиле, Тиморасо, Долче) и върху проектите свързани с пенливи вина от бяло грозде.

 


Контакти

 

Пощенски адрес: Vico Rose, 5 15066 Gavi

Електронен адрес:  info@davideferrarese.it  

Уеб адрес: http://www.davideferrarese.it/

Facebook
Facebook

Youtube канал


Търговските марки, лога и т.н., са изключителна собственост на наши служители, които се използват само за търговски цели само чрез писмено съгласие от аксесоари за Лозята.